Gyepszőnyeg terítés - Füvesítés Budapest

szép fű

Füvesítés képekben

A helyes gyepszőnyegezés lépései

Füvesítés gyepszőnyeggel

 

A fűmagvetés fejezetben részletelesen leírtuk, hogy az összefüggő, szép pázsit kialakítása milyen intenzív 3-6 hónapos utókezelést igényel. Az első nyírást követően, körülbelül egy hónapos korában már használatba vehetjük a vetett füvet is, de esztétikailag még messze elmarad a kívánatostól.

Ezt a körülbelül fél évet tudjuk megspórolni gyepszőnyeg használatával.

Gyepszőnyeg terítésével akár egy nap alatt befüvesíthetjük a kertet. A gyepszőnyeget a fűiskolában nagy szakmai hozzáértéssel, profi gépekkel termesztik, megspórolva nekünk a pázsit kialakításának minden nyűgjét.

A jó gyepszőnyeg szép zöld, sűrű, gyommentes, és egyenletes vastagságú, kb. 2-3 cm-es.

A gyepszőnyeg telepítés előkészületei teljesen megegyeznek a fűmagvetésével, a lényeges különbség utána jelentkezik.

A tekercseket megfelelően szintezett, tömörített aprómorzsás szerkezetű elegyengetett talajra, kötésben fektetjük le. Az íveket, tereptárgyakat egy éles késsel egyszerűen kivágjuk a gyepszőnyegből. A lerakásnál ügyelünk a szoros illesztésre, és arra hogy a lefektetett fűre már ne lépjünk.

A lerakás végeztével hosszában és keresztben is behengerezzük a gyepszőnyeget. Erre a talajkontaktus megteremtése érdekében van szükség.

A kiterített gyepszőnyeget a lerakás után azonnal öntözni kell. Az első belocsolás bő vízzel történjen. Az első két hétben, amig a fű le nem gyökeresedik napi többszöri öntözés szükséges. Ebben az időszakban a pázsit kímélése érdekében még nem vehetjük használatba a gyepet, valamint a talajt is nagyon átáztatjuk a folyamatos öntözéssel, így a talpunk alatt könnyen megsűllyedhet.

A legyökeresedést követően fokozatosan visszavehetjük az öntözést az évszaknak megfelelően, és használatba vehetjük a kész szép zöld gyepünket.

Annak, hogy fűiskolában csinálnak helyettünk füvet, ára van. A gyepszőnyeg terítés ára a sokszorosa a fűmagvetésnek. Azonban ha nem akarunk hónapokat várni a szép fűre, vagy nem érzünk magunkban elég kitartást a fűmagvetés utókezeléséhez, akkor érdemes rászánni a különbözetet, és gyepszőnyegeztetni a kertünket.

Bízza ránk a gyepszőnyeg terítést, és egy nap alatt bezöldül a kertje!

 


Kérjen ajánlatot most!>

 
powered by: Horizont Informatika